Slujbele Religioase în Limba Româna

La toate slujbele religioase, savârsite atât în limba româna, cât si în engleza, întreaga suflare româno-americana, de credinta crestina ortodoxa din Sudul Californiei, este nu numai bine-venita, ci din suflet implorata ca sa ia parte activa. Va asteptam !

1. Slujbe Duminicale

- Slujba Utreniei, orele 9:00 am.
- Sfânta Liturghie, în limba româna, dela orele 10:00 a.m.
- Sfânta Liturghie, în limba engleza, în capela, orele 10:00 a.m.

2. Slujbe Ocazionale

- Sarbatorile Mari, Sfintii cu Polieleu si Praznicele Împaratesti din cursul saptamânii: Sfânta Liturghie, în limba româna, în biserica, dela orele 10:00 a.m.
- Parastase, si pomeniri în biserica, la cerere, prin aranjamente anterioare cu preotul paroh.
- Boteze, Înmormântari si Cununii, etc.
Pentru programarea acestor slujbe este absolut imperios a se lua legatura cu parintele paroh, mai înainte de a se face celelalte aranjamente, legate de astfel de evenimente, re: invitarea oaspetilor, închirieri de localuri, restaurante, capela, etc.)
- Parastase la cimitir. Va rugam sa nu anticipati, bazati pe experienta din România, ca preotii bisericii se vor afla, în fiecare sâmbata dimineata, între 8:00 am si 1:00 pm., în fata portii cimitirului unde sunt înhumate trupurile rudeniilor Dumneavoastre.

În Los Angeles sunt cca 10 cimitire (incluzând parcul memorial din Chatsworth). Este absolut necesar sa contactati din timp pentru aranjamente pe parintele paroh pentru toate serviciile comemorative/parastase. Altfel, riscati sa asteptati zadarnic la poarta cimitirului.

3. Co-slujire Sacerdotala

- Pentru parastase. În calitate de chivernisitor al tainelor lui Dumnezeu, si administrator al cancelariei parohiale, preotul paroh este singurul cleric responsabuil cu programarea tuturor activitatilor parohiale, inclusiv a slujbelor sacerdotale. De aceea va sfatuim ca, toate aranjamentele, indiferent de natura slujbelor, inclusiv sfestanii si parastase, din cadrul parohiei Sfânta Treime, sa fie facute numai prin intermediul preotului paroh.

- Pentru cununii, boteze, înmormântari, sfestanii si alte slujbe în afara bisericii. Reamintim credinciosilor bisericii noastre ca, toate aranjamentele de slujba, pentru toate sfintele Taine si Ierurgii ale Bisericii, din cadrul parohiei Sfânta Treime, se fac numai prin intermediul preotului paroh.

- Pomelnice la Sfântul Altar. Asijderea, celor afirmate mai sus, în cazul oferirii pomelnicelor la Sfântul Altar, aceasta lucrare se împlineste numai prin intermediul preotului paroh, sau al delegatului sau.

- Spovedanii (Taina Sfintei Marturisirii). De regula, preotimea co-slujitoare administreaza credinciosilor bisericii noastre Sfânta Taina a Marturisaniei, dupa urmatorul program:

(1) Duminica, orele 9:00 - 9:45 am, înaintea Sf. Liturghii;

(2) În oricare alta zi de sarbatoare, din cursul saptamânii, când se oficiaza Sfânta Liturghie, atât înaintea serviciului divin, cât si dupa sfintele slujbe.

(3) În oricare alta zi a saptamânii, prin aranjamente speciale cu preotul paroh.

Preotul paroh, singurul înputernicit a oficia slujbele religioase în parohia sa.


Cei interesaţi în slujbele deja săvârşite în parohie, sunt invitaţi să cerceteze Revista "Viaţa Creştină" (format tipărit, sau electronic), precum şi Galeria foto a parohiei.

| Contact Us | ©2007 Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Treime, Los Angeles, California (USA)